7 redenen waarom jij een Virtual Assistant kunt gebruiken!

Waarom kun jij een Virtual Assistant gebruiken? Hieronder lees je de voordelen voor een samenwerking met een VA.

 1. Flexibel
  Virtual Assistants (VA) plannen hun eigen uren in waardoor ze erg flexibel zijn. Het voordeel is dat je een VA alleen inhuurt voor de uren waarin je haar echt nodig hebt. Flexibel toch?
 2. Zelfstandig
  Een VA inwerken kost tijd, maar een VA is erg zelfstandig, dat moet ook wel als ondernemer. Ze pakt werkzaamheden snel op zodat jij je kunt richten op andere werkzaamheden.
 3. Efficiënter dan werknemers
  Een Virtual Assistant wordt niet afgeleid door collega’s en kan daardoor harder en efficiënter werken.
 4. Lage kosten
  Een VA inhuren lijkt misschien duur. Maar je hoeft geen personeelskosten te betalen. Geen kantoor, laptop, telefoon, vakantiegeld, bonus, pensioen of ziektekosten te betalen. De enige kosten zijn de daadwerkelijk gewerkte uren. Daarnaast kun je de btw op de factuur terug vragen en het loon van je VA valt onder zakelijke kosten, deze kun je aftrekken van je inkomstenbelasting. Dus lage kosten!
 5. Enthousiast
  Elke opdracht is nieuw. Daardoor blijft je VA gefocust, scherp en enthousiast. Een Virtual Assistant vindt het belangrijk om goed werk te leveren, zodat jij reclame maakt voor haar in jouw netwerk. Dit is weer goed voor haar reputatie. Je kunt je dus voorstellen dat een VA zich goed wil inzetten.  
 6. Sparringpartner
  Wist je dat je VA jouw bedrijf echt leert kennen? Het voordeel hiervan is dat je haar kunt gebruiken als sparringpartner. Met in een frisse blik in jouw bedrijf, haar ervaring en achtergrond kan zij met hele goede ideeën komen.  
 7. Tijd en extra inkomsten
  De tijd die je VA oplevert, door bijvoorbeeld jouw takenlijst of terug kerende taken over te nemen, kun jij besteden aan het binnenhalen van nieuwe klanten. Dit creëert voor jou extra tijd en inkomsten.

Wat houdt je nog tegen om met een Virtual Assistant te werken?  VA@teunissenonlinesupport.nl