Hoe start je de samenwerking met een VA?

Ben jij al een jaar ondernemer en denk je steeds vaker na over de voordelen om werk uit handen te geven? Zie je berichten voorbij komen over een Virtueel Assistent en twijfel je of het iets voor je is.. Lees dan snel verder hoe je de samenwerking start met een VA.

Wat is je doel?
Het begint door na te denken over de onderstaande vragen:
– Waarom ben je op zoek naar een VA, wat wil je bereiken?
– Welke werkzaamheden wil je uitbesteden?
– Wat zoek je in een VA?
– Hoe zie je de samenwerking voor je?
– Hoeveel tijd is er nodig voor de werkzaamheden per week/maand?
– Wat is je budget?

Heb je de vragen beantwoord? Dan heb je een goed beeld voor jezelf gemaakt en kun je kijken welke VA bij jou en jouw bedrijf past. Hoe kom je aan een VA? Vraag eens rond in je netwerk of iemand al samenwerkt met een VA of er één kent die aansluit bij de werkzaamheden die jij wilt uitbesteden.

Het gesprek
Je hebt een VA gevonden en een kennismakingsgesprek ingepland. Een gesprek kan onder andere via de telefoon, Skype of zoom worden gehouden. Bespreek wat jij wil bereiken en waar je als ondernemer mee zit. Wees zo duidelijk mogelijk over de opdracht en verwachtingen die jij hebt. Bepaal samen de programma’s waarmee je wilt werken en bespreek het maximale aantal uren voor de werkzaamheden. Vergeet ook niet dat een VA tijd nodig heeft om jouw werkzaamheden onder de knie te krijgen.

En dan
Na het gesprek zal de VA een overeenkomst sturen waarin de werkzaamheden, gemaakte afspraken en kosten vermeld staan. Vergeet niet om afspraken te maken over de facturatie voor jullie samenwerking begint. Verwerkt je VA vertrouwelijke gegevens? Laat de VA in de overeenkomst zetten hoe zij hiermee omgaat. Hou de communicatie zo duidelijk mogelijk, zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Lastig
Als je het nog lastig vindt om werk uit te besteden kun je beginnen met kleine opdrachten. Zo kunnen jij en je VA rustig aan elkaar wennen en ervaar je of de samenwerking prettig verloopt.

Wat moet je nog doen?
Maak een beheeraccount aan voor je VA en stuur instructies en inloggegevens naar je VA toe.

Ben je benieuwd hoe jij en ik kunnen  samenwerken? Neem dan contact met mij op. Je kunt me hier bereiken of via va@teunissenonlinesupport.nl